טופס 856 הוא מסוג הטפסים שאף אחד לא ממש מכיר או שמע עליו עד שהוא נדרש למלא אותו בפעם הראשונה. לכן אם טופס 856 הצטרף גם לרשימת הטפסים שלך, אנחנו שמחים להציע הסבר קצר שיעשה סדר בגזרה.
טופס 856, הוא טופס בו מרוכזים כל התשלומים והניכויים ששילם העסק וניכה עבור ספקים ונותני שירותים איתם הוא עובד. הוא דומה במהותו לטופס 126, שמציג גם הוא תשלומים והניכויים אלא שבעוד טופס 126 מתייחס לעובדים, טופס 856 עוסק כאמור בספקים ונותני שירותים.
מי צריך למלא טופס 856?
כל מי שמשלם תשלומים חייבים בניכוי מס במקור, כמו למשל, בעלי עסקים. כמובן שאפשר למלא אותו באופן עצמאי אבל אנחנו ממליצים להיעזר ברואה חשבון, שגם מחובר למערכת של רשות המסים ויכול לשגר אותו עבור העסק בעת ההגשה.
איך למלא טופס 856 – מדריך שלב-אחר-שלב
יש להקפיד למלא את כל הפרטים בצורה מדויקת. לטעויות במילוי הטופס עלולות להיות השלכות, אליהן נגיע כמובן בהמשך. הנה כמה דגשים חשובים:
- שדה 1 – מספר תיק הניכויים – יש למלא את מספר תיק הניכויים.
- שדה 4 – פרטי זיהוי של העובד או הספק שקיבל את התשלום (תושב חוץ, תושב הרשות הפלסטינית או חברה בינלאומית) שימו לב כי יש לדווח על תושב חוץ וחברות בינלאומיות באנגלית.
- שדה 5 – כאן יש לבחור בין אם מדובר בעצמאי, חברה או עוסק מורשה
- שדה 7 – מספר הספק/חשבון של מקבל התשלום
- שדה 8 – שם הספק
מתי יש להגיש את טופס 865?
את הטופס מגישים בכל שנה עד ה-30 באפריל בכל שנת מס, יש למלא את הטופס בהתאם לרישום בספרים של העסק, במידה וימצאו טעויות או שהוא לא יוגש עד המועד המבוקש, מס הכנסה עלול לדחות את הדוח ובכך העסק לא יקבל אישור ניכוי מס במקור ואישור ניהול ספרים.
לסיכום, טופס 856 הוא כמו כל טופס שצריך להגיש למס הכנסה, יש להקפיד על כל הפרטים ולהגיש אותו בזמן. עם מערכת חשבונית דיגיטלית לניהול ספרים כמו מורנינג (חשבונית ירוקה), תוכלו לנהל מעקב מסודר אחר כל התשלומים לספקים ולשלוף את המידע בקלות בלחיצת כפתור ברגע שהוא נדרש.