עצמאים ופרילנסרים הם לחלוטין אימפריות של איש אחד או אישה אחת!
ממשרד קטן, בבית קפה או בבית הם מרובי פונקציות כמו אולר שווייצרי – משווקים, מוכרים, מנהלים את הלקוח, מנהלים את הפרויקט, מבצעים את ניהול המשרד וגם את הגבייה. אה כן, וגם מבצעים את העבודה. לכם העצמאים והעצמאיות התהילה והערכה.
אז חוץ מכבוד, הנה כמה כלים שיכולים לעזור לכם לצלוח את ים המשימות ביתר קלות.
כך תהפכו את הטכנולוגיה לעוזר האישי שלכם:
דבר אחרון לפני שנצלול – כדי שהכלים האלה יהפכו לחלק אינטגרלי מהחיים שלכם, מומלץ לאמץ מדיניות "אפס המתנה בין הורדה להתנסות". להתקין וישר להתחיל לעבוד. אחרת, קטנים הסיכויים שתחזרו אליה. וחבל.
1. Any.do – ניהול משימות אינטואיטיבי
האפליקציה הישראלית המעוטרת נחשבת בעייני רבים לידידותית וליעילה ביותר באינפלציית הפתרונות לניהול משימות. וידידותיות היא לא רק בונוס נחמד. קלות השימוש משליכה באופן ישיר על תדירות ומגוון השימושים, ובעצם עד כמה האפליקציה תשמש עבורכם כפרטנר. ו-Any.do בהחלט עומדת בקריטריונים האלה.
2. Evernote – ארגון מידע, רעיונות ומשימות
האפליקציה הוותיקה היא לוח רעיונות והשראה חכם ומגניב במיוחד. האפליקציה מאפשרת לכתוב רעיונות ופתקים בכתב יד או בהקלדה, לצלם תמונה ולצרף לה הערות, לצרף צילום מסך של אתר או תמונה שנתקלתם בה ברשת ובקיצור, לעשות מסיבת פתקים ורעיונות.
3. Pocket – שמירה של מאמרים וקטעי תוכן
לכל אותם פעמים שקראתם חצי כותרת או ראיתם תמונה שסקרנה אתכם ברשת, ואמרתם לעצמכם "וואו, חייבים לקרוא את זה מאוחר יותר". ולכל אותם פעמים שאמרתם לעצמכם "אבל אין באמת סיכוי שאני אזכור להגיע אליו", Pocket היא הפתרון. האפליקציה הזאת מעולה לכל מי שמוצא את Evernote עמוסה מדי בפיצ'רים ובעיקר רוצה להתמקד באיסוף מקורות השראה ומידע כדי לקרוא אותם בשעה פנויה.
4. Rescue Time – לטיפול במחלת הסחבת
גם אתם חולים בסחבת? מבלים בפייסבוק או בשיטוט באתרי קניות את השעות הפרודוקטיביות שלכם? תכירו את Rescue Time, האפליקציה שממשטרת את בזבוזי הזמן שלכם. האפליקציה אוגרת את משך השיטוטים שלכם ברשת ובאפליקציות (גם במחשב וגם בנייד!) ומאפשרת לכם לקבוע יעדי פרודוקטיביות ולקבל דוח שבועי. עם המשמעת מגיעות התוצאות.
לדחיינים קשים יותר מומלץ לשדרג לגרסת הפרימיום. אז האפליקציה מאפשרת לקבל התראות בדבר זמן שהות (או בזבוז?) שחורג מהגבול שהגדרתם ואף לנעול אתרים לפי אותם יעדים.
5. Toggl – חיוב לפי שעות
עבור עסקים שמחייבים את הלקוחות לפי שעות, ובעצם, גם עבור עסקים שרוצים לבדוק את הפרודוקטיביות שלהם, Toggl היא האפליקציה, בה' הידיעה. האפליקציה מאפשרת לעקוב אחר שעות העבודה עבור לקוחות שונים, לייצא דוחות ולהתממשק לאפליקציות ניהול פרויקטים מוכרות. Toggl חינמית לצוות של עד חמישה אנשים. השדרוג יאפשר לכם לשתף מספר בלתי מוגבל של אנשי צוות, להוסיף עלויות שעתיות, תתי-פרויקטים ועוד, תמורת 5$ למשתמש לחודש.
6. Streak – כלי CRM לבעלי חשבון Gmail או Gmail App
Streak היא אפליקציית CRM (מערכת לניהול לקוחות) קטנה ופנטסטית שמשתלבת בחשבון ה-Gmail או Gmail App. כלומר, Streak מאפשרת לנהל לקוחות ישירות ממשק המייל. למשל, לתייג לקוח לפי סטטוס, בין אם מדובר בתהליך מכירה, מתן שירות, פיתוח מוצר, גיוס עובדים ועוד. בכל תיוג, ניתן לראות שרשרת התכתבויות, להקצות משימות לחברי צוות, לעקוב אחר לוחות זמנים ועוד.
אבל Streak מציעה גם כמה פיצ'רים שהופכים את חשבון ה-Gmail שלכם לחשבון על סטרואידים. האפליקציה מאפשרת להכין תבניות מלל של מיילים נפוצים, לשלוח מייל קבוצתי שעדיין שם הנמען יופיע בראש המייל (שלום <שם>), לקבל הודעות קריאת המייל וליצור התראות ותזכורות בקלות. בקיצור, לנהל את העסק בצורה טובה יותר מתוך ה-Gmail.
7. SignEasy – חתימה על מסמכים מהנייד או מהדסקטופ
מדובר באפליקציה שתגרום לכל אחד לתת לעצמו מכה קטנה על המצח. SignEasy מאפשרת לכם לחתום על כל מסמך בסלולרי או במחשב השולחני, דוגמת מסמכי סודיות, טופסי מילוי ספק, טפסים מהבנק ועוד. בלי מדפסות, בלי לחפש עכשיו פקס ומכל מקום מחוץ למשרד.
8. calendly – תזמונים וקביעת פגישות
תיאום פגישה עם אחרים, הפכה בשנים האחרונות לדבר מייגע למדי – הרי כולנו עסוקים כל היום, אז לכו תמצאו חלון זמן אחד שמתאים לכל המשתתפים הפוטנציאליים. הכלי המיוחד שכאן חוסך הרבה מכאב הראש הזה, בצורה די גאונית: ברגע שאתם מעוניינים לזמן פגישה, הוא שולח למשתתפים לינק ובו כל חלונות הזמן הפנויים שלכם. נתפס חלון הזמן המתאים לכולם? הוא יתעדכן בכל יומן שלכם, באופן אוטומטי. הוא אפילו מתחשב באזורי זמן שונים, משתלב במערכת ה־CRM ואפילו יכול להשתלב באתר (כ־Embedded) – אם ברצונכם להציג ללקוחות את השעות הפנויות שלכם במהלך היום.
9. notion – עבודה בצוות וניהול משימות
נושן כבר הפכה לשם דבר והיא בהחלט יכולה לעזור לכולנו בלא מעט דברים: דבר ראשון, היא מתאימה לכל אחד – ממשתמש פרטי ועד לארגוני אנטרפרייז; דבר שני, אפשר להשתמש בה לעיצוב, לפיתוח קוד, לשיווק, לניהול מאגר לקוחות, לגיוס עובדים ועוד – והכול בפלטפורמה אחת; דבר שלישי, זו מערכת גמישה, קלה לתפעול וממש ידידותית. היא מתאימה לאנדרואיד ולאייפון, ומציעה גם גרסת דסקטופ. נשמע טוב, תודו.
10. האפליקציה של morning (חשבונית ירוקה) – הפקת מסמכים, ניהול הוצאות וסליקה מכל מקום ובכל זמן
האפליקציה של מורנינג מתאימה גם לאנדרואיד וגם ל- ios, והיא כלי עבודה מעולה למי שנמצא הרבה בפגישות אצל לקוחות. האפליקציה מאפשרת להפיק מסמכים מכל הסוגים, ואפילו מסמכים מהירים, כך שבכמה שניות אפשר להפיק חשבון עסקה או קבלה. העבודה איתה מקצרת את תהליך הפקת המסמך למינימום האפשרי מתוך מטרה לחסוך בזמן ולייעל את העבודה. בנוסף, אפשר גם לנהל הוצאות באמצעות האפליקציה ולהעלות קבלות בצורה פשוטה. גם סליקת כרטיסי אשראי תוכלו לבצע דרכה בצורה קלה ומהירה. אם עוד לא הורדתם, זה הזמן.