כל עצמאי או עצמאית יסכימו אתכם על שני הדברים האלה: כולם אוהבים לקבל את הכסף שמגיע לנו בזמן ואף אחד לא נהנה לרדוף אחרי לקוחות, במיוחד כשמדובר בלקוחות קבועים. בסוף היום, כולנו רוצים שתהליך הגבייה יהיה מהיר, פשוט, חסר מאמץ או במילים אחרות – אוטומטי, כדי שנוכל להתפנות לעבודה עצמה. איך עושים את זה? מתקדמים להוראות קבע.
רגע, על מה אנחנו מדברים כאן?
הרשאה לחיוב, או בשמה הידוע יותר, הוראת קבע, היא שיטת תשלום בה הלקוח מאשר לבנק / חברת האשראי לכבד דרישה לתשלום שמגיעה מבית עסק ספציפי ולחייב אותו במועד קבוע.
הוראת קבע באשראי היא דוגמה מושלמת ל-Win-Win Situation: גם הלקוח וגם בית העסק פטורים מההתעסקות בתשלום, הכסף עובר בצורה אוטומטית, בלי תזכורות ואי-נעימויות ושני הצדדים מרוצים.
תרשו לנו להניח שכלקוחות אתם כבר משלמים בהוראות קבע עבור שירותים קבועים כאלה ואחרים – חשבונות חשמל ומים, מנוי לחדר כושר (שמים בצד אם מנוצל או לא…) ארנונה ועוד.
השאלה היא אם גם כשאתם חובשים את הכובע של בעלי העסקים אתם מנצלים את שיטת התשלום הנוחה הזו?
מה ההבדל בין הוראת קבע לעסקת תשלומים?
שאלה במקום.
הוראת קבע לא מעמיסה על המסגרת של הלקוח שלכם אלא מחייבת אותה בסכום החיוב החודשי בלבד.
עסקת תשלומים, לעומת זאת, היא חיוב חד פעמי, ש"סוגר" ללקוח את סכום החיוב הכולל ומעביר לחשבון שלכם סכום קבוע כל חודש.
לצורך הדוגמה, נניח שאתם מספקים ללקוח מסוים שירותי ייעוץ בתעריף של 6,000 ש"ח ופורסים לו אותם על פני 3 תשלומים של 2,000 ש"ח. בחודש הראשון לעסקת התשלומים ביניכם לבין הלקוח, אתם בעצם חוסמים לו 6,000 ש"ח ממסגרת האשראי. בחודש הבא, 4,000 ש"ח וכן הלאה.
גם במקרה של ביטולים וזיכויים, הכל הרבה יותר פשוט עם הוראות קבע. במקום התעסקות שיכולה להיות מתישה מול חברת האשראי במקרה של ביטול עסקת תשלומים, את הוראת הקבע שהגדרתם בחשבונית ירוקה תוכלו לבטל באופן פשוט על ידי לחיצה על כפתור גדול ובולט.
אבטחת המידע שלנו להוראות קבע
כדי לשמור על פרטי כרטיסי האשראי של הלקוחות שלכם ולהבטיח שהם מוגנים, אנחנו משתמשים בשיטת אבטחה שנקראת "טוקנים". באבטחת מידע, טוקן (בעברית, איסמון או מטבע) מתייחס לתקן שנועד להבטיח טיפול מאובטח בתהליכים שקשורים לסליקת כרטיסי אשראי ושמירה על מידע רגיש. במקום לשמור את פרטי כרטיס האשראי כמו שהם על השרתים של חברת האשראי, לכל כרטיס שתשמרו מונפק טוקן שמורכב מספרות ואותיות שאין להן שום קשר למספר המקורי של כרטיס האשראי. הטוקן משמש כאמצעי זיהוי בלבד ובפני עצמו אין לו הרבה ערך. הוא נועד רק לקשר בין הפעולה שלכם לפעולה במערכות האשראי המוגנות.
בשורה התחתונה, הוראת קבע בכרטיס אשראי היא שיטה נוחה ויעילה במיוחד לגביית תשלום מלקוחות קבועים. היא מבטיחה שתקבלו את הכסף שמגיע לכם בזמן וחוסכת שיחות תזכורת לא נעימות של "מה עם הכסף?". גם עבור הלקוחות שלכם זה פתרון מצוין – מינימום התעסקות, לא קורה ששוכחים לשלם והחשבונית תמיד מגיעה בזמן.
איך מקימים הוראת קבע במערכת מורנינג? הקליקו למדריך